Και σήμερα... τι τρώνε;


Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

2015-08-23 19:41

ΜΕΙΓΜΑ 1 ΜΑΡΙΝΑΔΑ
 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη άσπρο πιπέρι
ΜΕΙΓΜΑ 2 ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό
 50 γραμμάρια κόρν φλάουερ
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
(2 1/2 φλιτζάνια φυτικό λάδι γιά το τηγάνισμα)
1 πακέτο κινέζικα noodles, η κανονικό σπαγγέτι
ΜΕΙΓΜΑ 3 ΣΑΛΤΣΑ:
1 φλιτζάνι χυμό ανανά
1 κουτάλι του γλυκού κόρν φλάουερ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2/3 φλιτζανιού ξίδι σύκου (ή άλλο φρούτο)
85 γραμμάρια ζάχαρη η 90  γραμμάρια σιρόπι αγαύης
160 γραμμάρια ντομάτα κονσέρβα
1/2 κουταλάκι αλάτι kosher
ΜΕΙΓΜΑ 4 ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ
1 κουταλιά της σούπας  ηλιέλαιο.
1 κόκκινη πιπεριά λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά λωρίδες
1 φλιτζάνι ανανά σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
 Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο μέιγμα 1 και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα υλικά του μείγματος 2  ,μεχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο από το κουρκόυτι και τα τηγανίζουμε. Σε ένα άλλο μπώλ αναμειγνύουμε τα υλικά  του μείγματος 3 και το κρατάμε στην ακρη. Βράζουμε τα noodles, τα παγώνουμε και τα κρατάμε και αυτά .Τέλος σε ένα wok η ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα υλικά του μείγματος 4 (τσιγαρίζουμε πολύ λίγο γιατί τα λαχανικά πρέπει να κρατάνε).Βάζουμε τα noodles,  μετά προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και σερβίρουμε. 

 

 

 

 

—————

Πίσω