
Και σήμερα... τι τρώνε;
πατατοκροκέτες
2015-08-23 20:29ΥΛΙΚΑ:
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με την φλούδα
1 αυγο
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
μισή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
μισή χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
λίγο αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
50 γρ. βούτυρο
(τριμμένη φρυγανιά
αυγά για το πανάρισμα)
Τρόπος παρασκευής:
βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, οταν βράσουν τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές και τις λιώνουμε η με πιρούνι η με το εξάρτημα του πουρέ. Αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο και τα τυριά, ανακατεύουμε και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά και αφού παγώσει, πλάθουμε σε κεφτέδες. τέλος τα περνάμε πρώτα από χτυπημένο αυγό,μετά από φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ενα χρυσό χρώμα.
—————