Και σήμερα... τι τρώνε;


Mille feuille( ΜΙΛΦΕΙΓ)

2014-10-15 23:45

Υλικά:

  • 500 γρ γάλα +100 γρ. παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αυγά 
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 30 γρ.κορν φλάουερ
  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες 
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • φύλλα σφολιάτας
 
Τρόπος παρασκευής:
 
Ψήνουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν,σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λίτρο γάλα,τα 100 γρ. ζάχαρης και την βανίλια, λίγο πρίν φτάσει στο σημείο βρασμού αποσύρουμε απο την φωτιά. Παράλληλα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλέυρι, τα αυγά το υπόλοιπο γάλα και το κόρν φλάουερ, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Με την βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας , παίρνουμε ζεστό γάλα απο την κατσαρόλα και το προσθέτουμε στον χυλό. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυλό στο γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα
στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να γίνει μια κρέμα.Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αφαίρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε την κρέμα απο την κατσαρόλα και την βάζουμε σε ενα καθαρό μπώλ, καλύπτωντας την με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη για να γίνει σαντιγύ και αφου έχει παγώσει η κρέμα την χτυπάμε στο μίξερ για να φτιάξουμε την υφή της.Τέλος προσθέτουμε την μισή σαντιγύ στην χτυπημένη κρέμα και ετοιμαζόμαστε να στήσουμε το μιλφειγ . 
 
 
 
Στήσιμο μιλφειγ:
 
Παίρνουμε ένα τσέρκι οτι σχήματος επιθυμούμε και το πατάμε πάνω στα φύλλα για να πάρουν το σχήμα, έπειτα αφαιρούμε το ένα απο τα δύο φύλλα και προσθέτουμε την κρέμα. Μετά στρώνουμε το αλλο κομμάτι φύλλου, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και αφαιρούμε το τσέρκι.Τέλος καλύπτουμε με την σαντιγύ που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τα εναπομείναντα φύλλα .
 
 
 
 
 
 

—————

Πίσω