
Και σήμερα... τι τρώνε;
Μαγειρίτσα αυγολέμονο.
2015-04-04 00:12Υλικά:
- 1 συκωταριά (συκώτι, καρδιά, νεφρά)
- 3 μαρούλια
- 10 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθος
- μαϊντανός
- 3 αυγά
- 3 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουερ
- νερό ζεστό
Τρόπος παρασκευής:
Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τη ζεµατάµε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Έπειτα χοντροκόβουµε τα µαρούλια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και προσθέτουµε την ψιλοκομμένη συκωταριά, έπειτα προσθέτουμε και τα κρεµµύδια και ανακατεύουµε καλά. Καλύπτουµε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουµε την κατσαρόλα. Αφήνουµε να σιγοβράσει για 30- 35 λεπτά και βάζουμε τα µαρούλια , αλατοπιπερώνουµε και ρίχνουμε και τον άνηθο.
Για το αυγολέµονο: Χτυπάµε τα αυγά στο μούλτι μαζί με το λεµόνι, λίγο ζωµό από το φαγητό και μια κουταλιά κόρν φλάουερ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για λίγο , για να δέσει το κόρν φλάουερ και να πήξει.
—————