Και σήμερα... τι τρώνε;


χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο

2014-12-20 19:53

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

200γρ. μαύρη ζάχαρη

7 κουταλιές της σούπας πετιμέζι

600 γρ. αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας σόδα

2 κουταλιές γλυκού κανέλα

2 κουταλιές γλυκού γαρύφαλλο

 

Για το αυγόγλασο:

480 γρ. αχνη

χυμός απο ένα λεμόνι

δυο ασπράδια αυγών.

 

Τρόπος παρασκευής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την ζάχαρη, το πετιμέζι και το βούτυρο.

Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι , την σόδα, και τα μπαχαρικά. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε μια λαδόκολλα καλα αλευρωμένη και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε για να γίνει το σπιτάκι μας .Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

Για το γλάσο χτυπάμε αρκετά τα ασπράδια με την άχνη και τον χυμό λεμονιού , οταν ειναι έτοιμο το βάζουμε στην σακούλα του κορνέ και το στρώνουμε σαν κόλλα γιά να κολλήσουμε τα μπισκότα μεταξύ τους . 

 

—————

Πίσω