Και σήμερα... τι τρώνε;


χοιρινά κότσια ψητά με σάλτσα

2014-10-25 14:42

Υλικά για 2 άτομα:

2 χοιρινά κότσια μεσαίου μεγέθους

διάφορα λαχανικά (κρεμμύδια,πιπεριές,καρότα,πατάτες)

4 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα

4 κουταλιές  της σούπας κρεμμύδι σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό αποξηραμένο

4 φύλλα δάφνης

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

λίγο μέλι

2 ποτήρια κρασί

1 ποτήρι μπύρα

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μικρό ταψί στρώνουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα, σε ενα μούλτι βάζουμε τα μπαχαρικά, τα σκόρδα και τα μυρωδικά (εκτός από την δάφνη). Όταν τα πολτοποιήσουμε κάνουμε με το μίγμα μια επάλειψη στα κότσια και τα τοποθετούμε στο ταψί, πάνω απο τα λαχανικά.Τέλος προσθέτουμε το λάδι,το μέλι και ρίχνουμε το κρασί με την μπύρα στά λαχανικά. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτα και μετα χαμηλώνουμε στους 80 για περίπου 3 ώρες. 

Για την σάλτσα:

20 λεπτά πριν τελειώσουμε με το ψήσιμο σουρώνουμε τα λαχανικά που είχαμε στο ταψί και ξαναβάζουμε τα κότσια στον φόυρνο. Βάζουμε σε μιά κατσαρόλα το ζούμι που σουρώσαμε και προσθέτουμε λίγο κόρν φλάουερ για να πήξει.

 

 

—————

Πίσω