Και σήμερα... τι τρώνε;


Φακές με λουκάνικο και πατάτες

2015-01-07 20:13

 

Υλικά:

300 γρ. φακές

2 λουκάνικα με πράσο  κομμένα σε χοντρά κομμάτια)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

4 μικρές πατάτες κομμένες στα 4

2 καρότα κομμένα ροδέλες

1 κ.σ.  ξίδι

4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι

1 σάλτσα  ντοματας

1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας

1 δαφνόφυλλο

αλάτι

πιπέρι 

4 μικρές πατάτες κομμένες στα 4

 

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε  . Μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνουμε τις φακές, το δαφνόφυλλο και την σάλτσα ντομάτας.

Τέλος συμπληρώνουμε ζεστό νερό που να είναι 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών.

Σε ένα αλλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια-σκόρδα, τα λουκάνικα ,τα καρότα και τις πατάτες.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξίδι, βάζουμε τον πελτέ και τα προσθέτουμε στις φακές που βράζουν.Αλατοπιπερώνουμε λίγο πρίν αφαιρέσουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε το καλαμπόκι και όταν χυλώσουν είναι έτοιμες.

—————

Πίσω