Και σήμερα... τι τρώνε;


Το αλμυρό κέικ της Αναστασίας

2015-01-04 22:18
     Υλικά:
 
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπεικιν
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή  μαγιά
  • 3 αυγά,
  • 2  κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια  ή 1 ξερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 κομμάτια μπέικον
  • 3 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο σουσάμι και γάλα για την επάλειψη

 

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι,το μπέικιν, τη μαγιά, τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα δουλεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το γάλα. Πρέπει να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη, τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Αν χρειαστεί, βάζουμε και λίγο νεράκι. Την αλείφουμε με το λάδι και την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν. Τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδια, τυριά, άνηθος, μπέικον) και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθεί.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι την φόρμα ή το ταψί. Βάζουμε το ζυμάρι στις φόρμες, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά

 

 

—————

Πίσω