
Και σήμερα... τι τρώνε;
τούρτα μπίτερ
2015-01-04 21:11
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
800 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
800 γρ. κουβερτούρα,
80 γρ. μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω σε 1 λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με 1 ακόμα λαδόκολλα για να μην κάνει κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε το παντεσπάνι στα 2
ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE:Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90οC. Αφού αφαιρεσουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.
ΤΟΥΡΤΑ:
Σε ένα τσέρκι 26-28 εκ. τοποθετούμε το ένα κομμάτι από τη βάση (παντεσπάνι), το βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε πάνω του τη μισή από την κρέμα ganache. Προσθέτουμε και το δεύτερο κομμάτι από τη βάση, το βρέχουμε με το σιρόπι και βάζουμε και την υπόλοιπη κρεμα, όταν τελειώσουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και ξεφορμάρουμε.
Υλικά
Βάση- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ. κακάο
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 700 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 70 γρ. μέλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 60 γρ. μαύρο ρούμι
Υλικά
Βάση- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ. κακάο
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 700 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 70 γρ. μέλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 60 γρ. μαύρο ρούμι
Υλικά
Βάση- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ. κακάο
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 700 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 70 γρ. μέλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 60 γρ. μαύρο ρούμι
—————