Και σήμερα... τι τρώνε;


Σοκολατόπιτα

2015-02-21 19:57
 
Υλικά
240 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. βούτυρο
8 αυγά
300 γρ.ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ρούμι 
2 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
 
Τρόπος παρασκευής:
 
Σέ μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο  . Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε την κουβερτούρα. κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ριχνουμε και αυτό μαζί με το ξύσμα, την εσάνς πορτοκαλιού και το ρούμι.βουτυρώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.
 

 

—————

Πίσω