
Και σήμερα... τι τρώνε;
Αρακάς κοκκινιστός
2014-09-04 15:42Υλικα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα
3-4 μικρές πατάτες
1 κιλό αρακά
3 κούπες σάλτσα ντομάτας η 2 κούπες πουμαρό (εξαρτάται απο την εποχή)
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελιάς
νερό ζεστό
τροπος παρασκευης:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το καρότο και τις πατάτες
έπειτα προσθέτουμε τον αρακά, την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
τέλος βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε νερό ,τόσο όσο να καλύψουμε ολα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν καλά και να δέσει η σάλτσα.
—————