
Και σήμερα... τι τρώνε;
Παγωτό με φουντουκόπαστα και φυστικοβούτυρο
2014-10-14 17:40Υλικά:
115 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα 1,5%
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
4 κουταλιές της σούπας φουντουκόπαστα
δάκρυ λευκής και σοκολάτας γάλακτος.
Τρόπος παρασκεύης:
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος λίγο πρίν το σημείο βρασμού και βάζουμε μέσα το βούτυρο και τις βανίλιες , έπειτα χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη με την βοήθεια ενος σύρματος χειρός. Όταν διογκωθεί το αυγό με την ζάχαρη ,προσθέτουμε λίγο απο το γάλα ώστε να μήν ψηθεί όταν θα το ρίξουμε στο μίγμα με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Έπειτα ενσωματώνουμε όλο το αυγό στο γάλα και το τοποθετούμε πίσω στην φωτιά για λίγο. Τέλος προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και την φουντουκόπαστα μέχρι να διαλυθούν και γίνει το μίγμα σαν σοκολατούχο γάλα. Σουρώνουμε το μίγμα για να φύγουν τυχόν κομματάκια και το αφήνουμε να παγώσει , όταν παγώσει το βάζουμε στην παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή , το αφήνουμε στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε για να το ανακατέψουμε.
—————