Και σήμερα... τι τρώνε;


Μελομακάρονα

2014-12-18 19:11

Υλικά:

Μίγμα 1

250 γρ. χυμό πορτοκάλι

500 γρ. λάδι ραφινέ

100 γρ. μέλι

175 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη

8γρ. αμμωνία (σκόνη)

8γρ. κανέλα (σκόνη)

4γρ. γαρύφαλλο (σκόνη)

4γρ. μοσχοκάρυδο (σκόνη)

ξύσμα απο δύο πορτοκάλια

Μίγμα 2

1050 γρ. αλεύρι μαλακό

12 γρ. μπεικιν

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

(όλα κοσκινισμένα)

 

 Γιά το σιρόπι

  • 500 γρ. νέρο
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 3 στικ κανέλλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα

 Τρόπος παρασκευής:

  1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να κρυώσει.
  2. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
  3. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για λίγο, έτσι ώστε να μην βγάλει το μείγμα τα λάδια του.
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  6. Προσθέτουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τέλος τα αφαιρούμε απο το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα, τα μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.


 

—————

Πίσω