Και σήμερα... τι τρώνε;


Μαλακά ψωμάκια για χάμπουργκερ

2014-09-07 14:09
  • 50 γρ.χλιαρό γάλα
  • 600 γρ νερό χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. λάδι ελιάς
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ.σούπας μελι
  • 3 κ. γλυκού αλάτι
  • 1.100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι
  • αυγό για την επάλειψη

 

Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη, την μαγιά, το αυγό και λίγο απο το αλεύρι. Το αφήνουμε για ένα τέταρτο σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά  μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλαει απο τον κάδο. Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μπορούμε να το μεταφέρουμε και το τοποθετούμε σ΄ένα μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες . Όταν φουσκώσει το πλάθουμε σε ψωμάκια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα  βάζουμε μέσα στον φούρνο, με την λάμπα αναμμένη για να φουσκώσουν ξανά. Άφου φουσκώσουν τα αλοίφουμε προσεκτικά με το αυγό και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμους C. 

 

 

—————

Πίσω