Και σήμερα... τι τρώνε;


Λουκουμάδες

2014-11-22 01:36

Υλικά:

1 κιλό γάλα

40 γρ.μαγιά φρέσκια 

65 γρ.ζάχαρη 

9 γρ.αλάτι 

1040 γρ αλεύρι

ηλιέλαιο

 

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό.Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στο μίξερ ή με σύρμα. Το αφήνουμε σε θερμό περιβάλλον να φουσκώσει η μαγιά και έπειτα προσθετουμε το αλεύρι με το αλάτι .Αφηνουμε την ζύμη να διογκωθεί για περίπου μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι για να  ζεσταθεί. Παίρνουμε ένα μέρος απο την ζύμη με ένα κουτάλι, τη ρίχνουμε στο λάδι και με μία κουτάλα αράχνη τους γυρνάμε έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι η με άχνη ζάχαρη.


 

—————

Πίσω