
Και σήμερα... τι τρώνε;
Λικέρ ρόδι
2014-10-28 19:56Υλικά:
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
6-7 φλιτζάνια ζάχαρη
6-7 φλιτζάνια κονιάκ ή 3 φλ. ρακί - 3 φλ.ρούμι λευκό
1 ποτηρι νερό
6-7 φλιτζανια σπόρους απο ρόδια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους σπόρους του ροδιού με την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το νερό και τα μπαχαρικά ,μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 2-3 μέρες. Όταν περάσουν οι μέρες ρίχνουμε μέσα στο χυμό ροδιού και το ποτό της επιλογής μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση 5 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να παγώσει. Σουρώνουμε το ποτό με σουρωτήρι και το φυλάμε σε γύαλινο μπουκάλι.
—————