Και σήμερα... τι τρώνε;


Λικέρ ρόδι

2014-10-28 19:56

Υλικά:

 
   1 ξύλο κανέλας  
   2  γαρύφαλλα
   6-7 φλιτζάνια ζάχαρη
   6-7 φλιτζάνια κονιάκ ή 3 φλ. ρακί - 3 φλ.ρούμι λευκό 
   1 ποτηρι νερό 
   6-7 φλιτζανια σπόρους απο ρόδια 
   ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά) 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους σπόρους του ροδιού με την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το νερό και τα μπαχαρικά ,μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 2-3 μέρες. Όταν περάσουν οι μέρες ρίχνουμε μέσα στο χυμό ροδιού και το ποτό της επιλογής μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση 5 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να παγώσει. Σουρώνουμε το ποτό με σουρωτήρι και το φυλάμε σε γύαλινο μπουκάλι.

                                                                                            

—————

Πίσω