Και σήμερα... τι τρώνε;


κρεμμυδάτο κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

2014-11-19 16:08

Υλικά:

6 μπουτάκια κοτόπουλου σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι  κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

4 μανιτάρια portobello κομμένα σε χοντρά κομμάτια

μισό ποτήρι λευκό κρασί

ένα κουτάλι της σούπας μουστάρδα

ελαιόλαδο - λίγο λάδι απο καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

αλάτι-πιπέρι

μίγμα μπαχαρικών για κυνήγι (δάφνη,κορίανδρος,ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού,γαρύφαλλο,πιπερόριζα,

μαιντανός, παστινάκη)

 

Τρόπος παρασκεύης:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού ροδίσει σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα μπαχαρικά. Έπειτα ρίχνουμε την μουστάρδα με το μέλι ,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό.Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην σάλτσα 3 λεπτά πρίν την σβήσουμε. Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού δέσει η σάλτσα αφαιρούμε απο την φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

 

 

—————

Πίσω