
Και σήμερα... τι τρώνε;
Κουραμπιέδες
2014-12-20 00:00Υλικά:
ΜΙΓΜΑ 1
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. άχνη
160 γρ. βούτυρο φυτικό
100γρ. βούτυρο ζωικό
1 δόση βανίλια σε σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
30 γρ. κονιάκ
ΜΙΓΜΑ 2
200 γρ. αμύγδαλο χονδροκομμένο καβουρδισμένο
ΜΙΓΜΑ 3
520 γρ. αλέυρι μαλακό
5γρ. μπείκιν πάουντερ
ροδόνερο για το ψέκασμα.
Τρόπος παρασκευής:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη την βανίλια και το ξύσμα πορτικαλιού, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.) Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού τα βάλουμε σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ομογενοποιημένη ζύμη .και προσθέτουμε το ρούμι.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς 20-25 γρ. τον καθένα. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και ψεκάζουμε με ροδόνερο, αφήνουμε να κρυώσουν και τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
—————