Και σήμερα... τι τρώνε;


Κολοκυθόπιτα διαίτης με φύλλο από αραβική πίτα

2014-09-20 16:30

Υλικά:

(για ένα μικρό ταψάκι)

2-3 αραβικές πίτες

3 κολοκύθια μεγάλα

1 μελιτζάνα

2 πιπεριές

μία χούφτα καλαμπόκι (κονσέρβα)

2 αυγά

1 κρεμμύδι (ξερό)

1-2 σκελίδα σκόρδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι (λίγα λιπαρά)

δυόσμος ξερός

άνηθος ξερός ή φρέσκος

ρίγανη

αλάτι-πιπέρι

 

Τρόπος παρασκεύης:

Λαδώνουμε με πολύ λίγο λάδι το ταψί μας και ανοίγουμε τις πίτες στα δύο, τις βρέχουμε αλαφρώς και τις τοποθετούμε στο ταψί.  Τρίβουμε στον τρίφτη όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε μιά καλή ποσότητα αλατιού, τα ανακατέυουμε και πιέζουμε αρκετά, έτσι ώστε να μαραθούν για να αφαιρέσουμε τα υγρά τους. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατέυουμε κάλα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς ,βάζουμε τα λαχανικά και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν εντελώς. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα αυγά. Ομογενοποιούμε τα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ταψί με την στρωμένη αραβική πίτα. Προσθέτουμε λίγα φύλλα αραβικής για να κλείσουμε την πίτα και λαδώνουμε ελαφρά με την βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνουμε  στους 200°c στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.

—————

Πίσω