Και σήμερα... τι τρώνε;


Κινέζικα νούντλς με χοιρινό και λαχανικά

2015-02-21 22:02

Υλικά:

    • 50 γρ. ηλιέλαιο
    • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε λεπτές φέτες
    • 2 αυγά
    • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • μερικά κομμάτια κουνουπίδι
    • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    • μισό. καρότο κομμένο ζουλιέν
    • 2 πιπεριές κέρατο (κόκκινη-πράσινη)
    • 150 γρ. σάλτσα σόγια
    • 50  γρ. μέλι
    • 100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι
    • 20 γρ. σησαμέλαιο

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά (μπρουγιέ) και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας. Έπειτα βάζουμε το τζίντζερ με το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο,τις πιπεριές τα πράσα και και τα κρεμμύδια, ανακατέυουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα νούντλς που έχουμε βράσει πιο πρίν, ανακατεύουμε καλά και έπειτα ρίχνουμε την σόγια που την έχουμε ανακατέψει μαζι με την σώς τεριγιάκι,  το σησαμέλαιο και το μέλι. Προσθέτουμε τα αυγά, βάζουμε αλάτι-πιπέρι και δοκιμάζουμε, αν χρειαστέι διορθώνουμε. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς το σουσάμι.

 

 

—————

Πίσω