Και σήμερα... τι τρώνε;


Κεφτέδες θαλασσινών με πατάτα.

2014-10-16 16:17

Υλικά:

μιγμα κατεψυγμένων θαλασσινών

μισό κιλό πατάτες βρασμένες με την φλούδα 

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

1 μεγάλο κρεμμύδι 

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο 

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200γρ. τυρί φέτα

200γρ. τυρί κίτρινο

Αλάτι και πιπέρι

Αλεύρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

2 αυγά

 

 

Τρόπος παρασκευής:

βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα , τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε  με το presse puree η 

στον μύλο του πουρέ. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την μισή σακούλα με τα θαλασσινά ,όταν βράσουν και κρυώσουν τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ενα μεγάλο μπώλ, εάν ειναι πολύ μαλακό το μίγμα προσθέτουμε  αλεύρι μεχρι να γίνει εύπλαστο. Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

 
 
 
 

—————

Πίσω