Και σήμερα... τι τρώνε;


Καυτερά τυρο-nuggets

2015-01-08 14:13

Υλικά:

300 γρ. τυρί cheddar

180 γρ. τυρί edam

2 πιπεριές τζαλαπένος η 3 τσίλι

2 αυγά

2 κουτ. σούπας αλεύρι

150 ml κρέμα γάλακτος

50 ml γάλα

2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι-πιπέρι.

αρκετή τριμμένη φρυγανιά (για το πανάρισμα)

 

 

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε ένα μπώλ και το λιώνουμε σε μπέν μαρί. Όταν λιώσει καλά το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει , μέχρι να ψιλοκόψουμε τις πιπεριές μας. Ντύνουμε ένα σχετικά μικρό μπώλ  με μεμβράνη και ρίχνουμε το τυρί μέσα, έπειτα προσθέτουμε και τις πιπεριές ανακατεύοντας τες να πάει παντού η πιπεριά. Άφήνουμε το μπώλ με το τυρί στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν αφού έχει παγώσει το ξεφορμάρουμε απο το μπώλ και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Τέλος σε ενα δοχείο ανακατεύουμε , το γάλα, την κρέμα, τα αυγά,μαζι με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και περνάμε τις μπουκίτσες τυριού , πρώτα απο το υγρό μίγμα και μετά απο την φρυγανιά με το αλεύρι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές για κάθε μπουκίτσα , αλλιώς θα μας χυθεί το τυρί έξω όταν τα τηγανίσουμε.

Μερικές ακόμα συμβουλές:

Άν δεν θέλουμε να τα φάμε αμέσως τα καταψύχουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ,χωρίς να ξεπαγώσουμε .

Άν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, αντί για πιπεριές μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μπέικον η ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, η ακόμα και μικρά κομμάτια λουκάνικο.

 

 

—————

Πίσω