
Και σήμερα... τι τρώνε;
Καυτερά τυρο-nuggets
2015-01-08 14:13Υλικά:
300 γρ. τυρί cheddar
180 γρ. τυρί edam
2 πιπεριές τζαλαπένος η 3 τσίλι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας αλεύρι
150 ml κρέμα γάλακτος
50 ml γάλα
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι-πιπέρι.
αρκετή τριμμένη φρυγανιά (για το πανάρισμα)
Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε ένα μπώλ και το λιώνουμε σε μπέν μαρί. Όταν λιώσει καλά το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει , μέχρι να ψιλοκόψουμε τις πιπεριές μας. Ντύνουμε ένα σχετικά μικρό μπώλ με μεμβράνη και ρίχνουμε το τυρί μέσα, έπειτα προσθέτουμε και τις πιπεριές ανακατεύοντας τες να πάει παντού η πιπεριά. Άφήνουμε το μπώλ με το τυρί στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν αφού έχει παγώσει το ξεφορμάρουμε απο το μπώλ και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Τέλος σε ενα δοχείο ανακατεύουμε , το γάλα, την κρέμα, τα αυγά,μαζι με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και περνάμε τις μπουκίτσες τυριού , πρώτα απο το υγρό μίγμα και μετά απο την φρυγανιά με το αλεύρι.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές για κάθε μπουκίτσα , αλλιώς θα μας χυθεί το τυρί έξω όταν τα τηγανίσουμε.
Μερικές ακόμα συμβουλές:
Άν δεν θέλουμε να τα φάμε αμέσως τα καταψύχουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ,χωρίς να ξεπαγώσουμε .
Άν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, αντί για πιπεριές μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μπέικον η ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, η ακόμα και μικρά κομμάτια λουκάνικο.
—————