Και σήμερα... τι τρώνε;


Καρμπονάρα με αυγό

2014-09-12 02:59

  ΥΛΙΚΑ:

  • 350γρ. μπεικον η πανσέτα κομμένη
  • Μία κουταλιά λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αυγά
  • παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ενα πακέτο σπαγγέτι

 

Τρόπος παρασκευής:

 Σε αλατισμένο νερό  βράζουμε τα μακαρόνια,σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπεικον η πανσέτα μεχρι να πάρει χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά και σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το το μπέικον και ανακατεύουμε καλά .Επειτα προσθέτουμε λιγο νερό απο τα μακαρόνια ,αφαιρούμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα, για να μην ψηθεί το αυγό και κάνει κλωστές. Βάζουμε  το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε την παρμεζάνα

 

—————

Πίσω