Και σήμερα... τι τρώνε;


καραμέλα γάλακτος σε βάζο

2014-10-15 03:04

Υλικά:

400 γρ. ζάχαρη 

170 γρ. βούτυρο  
380 γρ. κρέμα γάλακτος 
1  γυάλινο βάζο 

Τροπος παρασκευής: 

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε την ζάχαρη με το βούτυρο στο τηγάνι  σε μέτρια θερμοκρασία, δηλ. αν έχει διαβάθμιση από το 1 ως το 9, εμείς το βάζουμε στο 5.  Ανακατεύουμε την ζάχαρη μεχρι να λιώσει και να πάρει ενα σκούρο αλλα οχι πολύ έντονο καφέ χρώμα.  Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατέυουμε προσεκτικά. Τέλος  τοποθετούμε την καραμέλα στο βαζο και την αποθηκευουμε στο ψυγείο.

 

 

—————

Πίσω