Και σήμερα... τι τρώνε;


χοιρινό κρασάτο με μέλι, συνοδευόμενο απο ριζότο με ρόδι.

2014-09-04 15:41



Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.  ριγανη
2 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι, πιπέρι.
2 κουταλιές της σούπας σόγια

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρέας. Πασπαλίζετε με την ρίγανη, σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την σόγια. χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20΄. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Όταν το κρέας μαλακώσει τελείως και δέσει η κρασάτη σάλτσα του, το κατεβάζετε από τη φωτιά. 

Για το ριζότο:

Υλικά:

400γρ ρύζι

300γρ μανιτάρια

2,5dl κρέμα γάλακτος

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1,5λίτρο ζωμός λαχανικών

40γρ τριμμένο τυρί (παρμεζάνα)

100γρ βούτυρο

μια χούφτα σπόρους ροδιού

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε  τα μανιτάρια  και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι  με τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το σκόρδο Και σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό λιώνουμε τον κύβο λαχανικών. Επειτα το προσθέτουμε σιγά σιγά στο ριζότο, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και το αλατοπιπερώνουμε. Το ριζότο πρέπει να είναι γυαλιστερό και υγρό. Ανακατεύουμε ελαφριά και προσθέτουμε και την παρμεζάνα.(λίγο πριν αφαιρέσουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε το ροδι)

—————

Πίσω