
Και σήμερα... τι τρώνε;
Βασιλόπιτα
2015-01-05 23:55
200 γρ.βούτυρο
3 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. Αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας καρύδια χονδροκομμένα
20γρ. μπεiκιν πάουντερ
1 πρέζα κανέλας
1 βανίλια
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σούπας μαχλέπι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
120 γρ.χυμό πορτοκάλι
80 γρ. κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη για την διακόσμηση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και έπειτα βάζουμε το μαχλέπι,την κανέλα,το μοσχοκάρυδο την βανίλια και το ξύσμα. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι βροχηδόν και αφου γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι, ενσωματώνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος και τα καρύδια.Όταν ανακατευτούν μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι η σε φόρμα και στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο απο το τσέρκι. Για να το σφραγίσουμε βάζουμε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στούς 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά. Αφού ψηθεί βάζουμε το φλουρί που το έχουμε τυλίξει με ένα αλουμινόχαρτο, στο κάτω μέρος της πίτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
—————