
Και σήμερα... τι τρώνε;
Αφράτη ζύμη για πίτσα
2014-11-01 14:15- μισό κουτί sprite (εκτός ψυγείου)
- 300 γρ. χλιαρό νερο
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 600-700 γρ. αλέυρι σκληρό (όσο πάρει)
- 1/2 φλυντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- μισό ποτήρι του κρασιού χλιαρό γάλα
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την sprite,το χλιαρό νερό, την ζάχαρη ,το γάλα, το λάδι, τη μαγιά και λίγο απο το αλέυρι. Αφήνουμε για ενα τέταρτο με 20 λεπτά σκεπασμένο ,για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όταν περάσει το 20λεπτο, ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σιγά σιγά και χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και είναι έτοιμη προς χρήση.









Σκεπαστή πίτσα και γεμιστά καρβελάκια με Gouda (ιδέα του πολύτιμου βοηθού μου)

—————